Hejdå Sverige

I morgon åker jag hemifrån vid halv nio, och flyget går tjugo över två ifrån Göteborg. Sen bär det av mot Seoul! Hoppas ni har det bra här hemma så länge (hörde att det skulle snöa, hehe..) Kanske uppdaterar jag bloggen någon gång under resan om jag får tag i en dator. Men annars hörs vi efter påsklovet! 8D

Lycka!

Började nyss att packa! För på Onsdag flyger jag ju iväg till Seoul!! Resfeber... Som fan. Tror att allt ska gå fel just nu, "tänk om vi går vilse på flygplatsen" osv osv... Men ändå. Detta kommer bli så underbart!!!!
Hit ska vi nog ---^
Vi har inte kollat upp sådär jättemycket förutom musikalen. Sen tänkte vi besöka ett tempel som jag aldrig lär mig vad det heter (men det är det på bilden iaf).
Sen har ju då jag kollat upp massa affärer, marknader osv (surprise..) Känner att alla mina besparingar kommer gå åt under veckan.. hmm... Men det är det värt! Seriöst, när man kommer till Asien är det klart att man måste ta med sig det hem!

Bokura ga Ita

När man väl vant sig vid animationen, tycker man att denna anime är världens finaste. Söt kärlekshistoria (än så länge, jag antar att det kommer bli lite mer problematiskt om ett tag) som väljer precis den väg man förväntar sig. Dock blir det lite lamt ibland när det inte händer så mycket. Än så länge har jag bara sett fem av tjugosex avsnitt, så jag antar att historien kommer få en vändning snart.
För min del tycker jag att det är lite väl stillsamt, men det är helt klart bra variation till diverse livliga fantasy anime som jag sett nyligen. Jag tror tyvärr att jag kommer tröttna på den om den inte får en vändning snart..

Jag älskar Batman

Whaaat!? o.O
Jo, men det är sant. Jag älskar Batman. Numera.
Såg nämligen Batman Beginns för några dagar sedan, och mitt superhjälte-jag sa bara JAA! Och sen sa det åt mig att se The Dark Knight, och, jo tack. OM jag ska se den? Action är härligt.
Så jag tänkte lista en liten fin lista med mina bästa action-filmer:
  • Watchmen
    Min favorit, superhjältar och allt. 
  • The Matrix
    Föregångaren till all action, typ
  • Sucker Punch
  • Inception
  • Batman Beginns (obviously)
  • Pulp Fiction 
    Glömde nästan nämna denna, OMG :O
Okej, det finns massor av action som jag bara inte kommer på nu, men detta är åtminstone några favoriter.

Lyckliga dagar

Gissa vad jag gör om två veckor!? Jooo jag sitter och kollar på Catch Me If You Can 8DD (Eller rättare sagt kollar jag på Key, Kyuhyun, Sunny och fler underbara människor) Och om ungefär en vecka åker viii!!

Martha, Marcy, May, Marlene

Istället för att kolla på Sucker Punch igen, såg jag Martha, Marcy, May, Marlene. En av de bästa filmerna 2011, helt klart. Man kan undra varför jag inte sett den tidigare? 
I korthet handlar den om Martha, som flyr ifrån en religiös sekt. Hon bor hos sin syster som hon inte sett på två år, och hennes man. Martha plågas av minnen och paranoia från sin tid i sekten, som från början verkade som en trevlig grupp människor i en gård ute på landet.
Filmen var jätteobehaglig typ hela tiden, men shit vad bra!

Sucker Punch

Fick nyss se trailern till Sucker Punch igen, och daamn vad jag vill se om den! Jag har visserligen sett den en sådär fem gånger, men tror nog jag ska se den igen. Typ nu.

Lånaren Arrietty

Studio Ghiblis senaste film var verkligen helt sjukt snygg. The Secret World of Arrietty (eller Lånaren Arrietty på svenska) var verkligen ett steg framåt för Studio Ghibli grafikmässigt. (Efter Ponyo, som inte alls var lika snygg som tidigare Howl's Moving Castle.)
Även om Miyazaki inte regisserat märks det tydligt att han är med som manusförfattare, JAG VILL HA MER SÅNT HÄR! Mina förväntningar om Miyazakis nya film (som det ryktas om) är otroligt stora efter att jag sett Arrietty.
Kunde inte låta bli att spamma massor av bilder. Men kolla in! Snyggt som tusan!

.....


Slut med Hakushaku to Yousei

Tittade precis klart på Hakushaku to Yousei. Måste säga att delar av den var väldigt bra, t.ex karaktärerna, men att handlingen kändes väldigt ointressant. Man skulle ha fokuserat mer på förhållandet mellan Edgar och Lydia istället för mysterierna, som inte alls kändes intressanta.
Men nu har jag i alla fall hittat en ny anime som jag kan lägga ner all min tid på de närmaste dagarna. Den heter Hanasasakeru Seishounen, och jag hade överhuvudtaget aldrig hört talas om den förräns idag.

Hakushaku to Yousei

Började se en ny animeserie idag (snyft, snyft, cihayafuru..)
Fick ett tips av en kompis att den var lik Det Levande Slottet, vilket i och för sig inte alls stämmer, men jag gillar den ändå.

Damn.

Då har jag sett det 23e avsnittet av Chihayafuru. OCH DET BETYDER ATT JAG INTE KAN SE FLER. För dom har ju inte släppts än.
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
DAMN IT
Vad ska jag nu ta mig till? Se om dom? ;__;

Dagens dag

Det var nationella prov i fysik idag. Låt oss säga att det gick bra, hum hum *mummel* Som vanligt satt jag och försökte skriva massa smarta ord som kanske kunde höja resultatet (börjar bli rätt bra på det där nu). Men det är som min kompis sa igår "jag har åtminstone en anledning till att inte få alla rätt* Tror hon syftade på att jag inte gick i åttan..
Så även om jag inte mådde alls bra i morse gick jag till skolan och gjorde provet. Sen gick jag hem igen efter ett tag. Sen dess har jag suttit inne på MAL och försökt att få folk att tycka synd om mig för att jag är sjuk.
Fast efter ett tag kom jag på att jag åker till Seoul om två veckor, så jag antar att allt är bra nu.
Tills vidare kommer jag titta på Chihayafuru (shit har snart sett alla avsnitt som har släppts.) Som det kan bli.
För övrigt var filmen igår urkass. Eller (jag vill ju inte vara negativ) mindre bra.

Miyazaki är ju trots allt Miyazaki

Ska snart gå och kolla på Lupin III: The Castle of Cagliostro. För att vara helt ärlig tycker jag den erkar oerhört dålig, så jag hoppas verkligen att jag kommer bli positivt överaskad.
Jag ser den helt enkelt av en enda anledning: Hayao Miyazaki har regisserat den. (En av hans första). Och jag kan ju inte bara hoppa över en av hans filmer sådär..
Alltså... den ser inte ens särskilt snygg ut *WITH TEARS IN MY EYES*
Aja, får väl se hur den är.

Fin utsikt tycker Sigge i alla fall

Filmade min hund när han spionerade på grannarna HAHA han är så söt^^
Undrar om han såg något intressant? Borde ju varit något JÄVLIGT intressant, han ignorerade ju till och med mig :( Usch så sårad jag blev xD

Chihayafuru

Första avsnittet av Chihayafuru, jomen varsegoda:

Seoul nästa

Har försökt att läsa in mig på Seoul, fast det är lite svårt då jag inte ens vet var i Seoul mina kusiner bor. (Har deras adress, men ingen aning om vilken stadsdel det ligger i) Så nu har jag laddat ner Google Earth och hoppas jag kommer få ut nåt av att sitta och stirra på en 3-dimensionell jordglob.
Hur som helst så är det ju bara lite mer än två veckor tills vi åker *BLINK BLINK* Ska bli så sjukt kul!!

Chihayafuru (del 2)

Lördag eftermiddag och jag är fortfarande som besatt av Chihayafuru (är på avsnitt 10 nu). Om inte Taichi och Chihaya får varandra kommer jag börja gråta :(
Fast samtidigt gillar jag ju Arata med, hoppas han kommer tillbaka snart..
Jag fick en inbjudan från gymnasiet dit jag har sökt, att jag ska dit och göra intagningsprov och bli intervjuad. Det låter skitläskigt om jag ska vara ärlig men kommer väl gå bra. Är ganska säker på att jag kommer in och det blir kul att träffa min blivande klass^^

Chihayafuru

Idag har jag tillåtit mig att vara riktigt nördig. Mådde inte så bra när jag kom hem, så jag bäddade ner mig och letade upp en ny animeserie. Det blev Chihayafuru och jag har nyss sett fem avsnitt på raken utan paus. Från första början var jag helt fast!

Chihayafuru handlar om en tjej, Chihaya, som inte är speciellt bra på någonting och inte har några drömmar om sin framtid. Hennes största dröm är att få se hennes syster lyckas bli modell.
Men en dag träffar hon Arata, som säger åt henne att om hon blir Japans bästa karuta-spelare kommer hon också att bli världens bästa karuta-spelare. Efter den dagen brinner Chihaya för karuta mer än något annat, och tillsammans med Arata och Taichi ska hon nå sitt mål: bli världens bästa karuta-spelare.
Karuta är ett gammalt japanskt kortspel som handlar om att memorera kort och ha bra reflexer... lite svårt att förklara men man fattar om man tittar på serien.

Lycklig? -JAAA

Snart släpps SHINee's nya album - Sherlock
*ALICE SKRIKER AV LYCKA!!*
Funderar förresten på att gå över till att blogga på engelska så att alla ska förstå. ^^
Men, vet inte får väl se.
Eller så startar jag en till blogg på engelska..? Shit vad krångligt det blev nu då. Vad tycker ni?

Pon Pon Pon

Skulle kunna gifta mig med Kyary Pamyu Pamyu, hon är såå cool. Den här videon sammanfattar ungefär alla de fördomar jag en gång i tiden hade för asiatisk pop. Men nu måste jag erkänna att jag älskar det. Ungefär på samma sätt som jag älskar alla japanska tv-shower.

Tänka sig

Hittade nyss denna underbara film från något år tillbaka. Riktigt charmig, eller vad sägs?
(Själv är jag då hon med gurkorna för ögonen...)

Repetitionerna går ... utmärkt

Kom precis hem från dagens teater. Vi håller på att skriva manus nu, improvisera fram en massa. Som vanligt när det gäller vårt lilla gäng så blir det otroligt märkligt, och denna gången också otroligt fånigt och barnsligt. Vi gör nämligen en deckare som innehåller allt från Kurt Salander till Lisbeth Wallander..
Själv spelar jag då Kurt Salander, med mustach, ölmage och hela köret.
Vi har alltså uppgraderat oss från förra årets Snövit till en alternativ deckare. Alternativ deckare låter väldigt seriöst, vilket inte är fallet för tillfället. Nej, den innehåller allt från äppelätande gamla tanter till Hiphoplyssnande tonårspojkar.
Känns oerhört Sherlock Holmes.

Det där med namn

Tycker att Rental Magica verkar riktigt bra, även om jag bara har sett fyra avsnitt och inte kommit in i den än. Jag har förmågan att inte fatta så mycket när jag börjar kolla på en ny anime, för jag kommer inte ihåg vem som är vem osv och allt blir väldigt förvirrande...
Jag har ju mina små problem med att komma ihåg namn, vilket faktiskt kan vara skitjobbigt. Åtminstone om man (som jag) jobbar på simskola med sådär sjuttio barn arje måndag. Vi har en "regel" att man ska kunna alla namn efter två veckor. Idag var sjätte veckan på den här terminen och jag kan ungefär två namn i varje grupp (och grupperna ligger runt femton barn). Och ett faktum är att jag hade nästan alla barnen hela förra terminen med.
Sån är jag helt enkelt och jag har fått uppleva ett antal pinsamma situationer om man säger så...^^

The Curious village

Har precis börjat spela Professor Layton- The curious village. Jag kallar detta nostalgi! Pandora's box är ju nämligen det ända spelet jag någonsin klarat ut (host, host..)
NO I'M NOT A GAMER! Men ändå.. skulle kunna bli det om det bara gällde Professor Layton <3

Dagen då cykelhjälmar blev något coolt

Såg en jättehäftig grej på internet idag. Cykelhjälmar. Woho, det låter ju jättecoolt, jag vet. Men kolla in cykelhjälmen på bilden här ovanför.
Det är alltså kragen som är "cykelhjälmen". Den fungerar på något sätt så att den blåser upp sig själv när det händer en olycka.
I videon finns lite andra modeller...
Jag tycker faktiskt vissa av dem är skitsnygga och idén är tuff! Förstår inte riktigt hur dom fungerar, though. Finns lite videor och så här, om man vill läsa mer.

Candy Boy

Tittade klart på en väldigt fin och annorlunda anime idag. Candy Boy handlar om två tvillingsystrar, som också har ett förhållande med varandra. Det är lite svårt att förklara vad den egentligen handlar om, men det är mycket kärlek!
Serien hade bara sju avsnitt och hade ett väldigt lugnt tempo.
Jag gillade den verkligen jättemycket, var så sjukt fin.

Street fashion - varför bor jag inte i Tokyo?

AUUW gud dog när jag fick se denna bilden, klockan är så sjuukt snygg VILL HA!
Sitter typ inne på Tokyo Fashion varje dag och stirrar på street fashion, jag vill med bo i Tokyo :( Är så trött på vårt svenska "mode".. Tror snart jag får börja sy mina egna kläder (oh damn it, hur kommer det här gå?)

St. Vincent day

Har sett denna musikvideon ungefär tio gånger i rad nu, och tröttnar aldrig. Dels är låten helt underbar, dels är St. Vincent jäkligt cool och dels är videon den bästa som finns :D
Kolla in Cheerleader också:
Älskar verkligen St. Vincent!

Break, Gil and Sharon

Gud jag älskar verkligen denna bilden! Kände helt enkelt bara för att lägga upp den ^_^
De här tre karaktärerna är verkligen mina idoler (ofc tillsammans med Jack, Alice och de andra!) Seriöst om jag hade träffat någon från Pandora Hearts i verkligheten hade jag friat med en gång!

Kyary Pamyu Pamyu

Rykten säger att Kyary Pamyu Pamyu ska släppa sitt första fullängdsalbum om ett tag.. CAN THIS REALLY BE TRUE? Sjukt taggad isåfall!!
CANDY CANDY :"D

Professor Layton is back!

Jag har verkligen längtat efter den underbara dagen då jag skulle komma över ett nytt Professor Layton-spel. Och nu är den dagen här!
Professor Layton är ett spel där man löser olika sorters pussel, samtidigt som man löser ett mysterium. Gissa vad jag kommer tillbringa de närmaste veckorna åt?? :D

RSS 2.0